Recursos i estratègies per a mestres que volen integrar les TAC a les seves aules

PDI

Una pissarra digital interactiva és un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador, un videoprojector i una pantalla amb un dispositiu de control de punter o de sistema tàctil, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització individual o en grup.

Disposa d’un programari específic per a la gestió del maquinari i per a l’elaboració i visionat de les presentacions i de les seqüències didàctiques que s’hi projectin o es portin a terme in situ.

Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció en alguns casos de forma tàctil i en altres (depenent del fabricant) amb el suport de punters i altres perifèrics amb connexió directa o inalàmbrica (infrarojos o bluetooh).

A les nostres aules hem instal·lat dos tipus de pissarres: Smart i Promethean

Smart (pissarra tàctil)

El panell de la pissarra està format per dues capes separades, l’exterior és deformable al tacte. La pressió aplicada facilita el contacte entre les làmines externes i internes, provocant una variació de resistència elèctrica, el que  permet localitzar el punt assenyalat.

Promethean (pissarra electromagnètica)

Utilitza un dispositiu especial com un punter, combinat amb una malla elèctrica continguda en la pantalla de projecció. Hi ha sensors magnètics per tota la pantalla que reaccionen i envien un missatge a l’ordinador quan són activats pel contacte del bolígraf magnètic. Aquesta detecció del camp electromagnètic emès pel punter permet la localització del punt assenyalat.

Anuncis
%d bloggers like this: